Web Analytics Made Easy - Statcounter

شینا انصاری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفتگو با همشهری آنلاین درباره نحوه مدیریت پسماندهای پزشکی و معضلات برخی بیمارستان‌های تهران گفت: بر اساس قانون مدیریت پسماند و ضوابط پسماندهای پزشکی مصوب دولت، مسئولیت بی‌خطرسازی پسماندهای بیمارستانی بخصوص پسماندهای عفونی بر عهده بیمارستان‌ها و در رأس آن وزارت بهداشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی یا کشاورزی که قابلیت خطرزایی دارند، طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، تولیدکننده پسماند وظیفه دارد نسبت به بی‌خطرسازی آن اقدام کند و مسئولیت شهرداری‌ها صرفا دفع و امحای پسماندهای خانگی و دفع پسماندهای پزشکی پس از بی‌خطرسازی است.  

وی افزود: در سال‌های گذشته سیاست وزارت بهداشت این بود که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به دستگاه‌های بی‌خطرساز پسماندهای بیمارستانی از جمله اتو کلاو تجهیز شوند تا پسماندهای عفونی بی‌خطر شوند و پس از آن در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد. البته اینکه بی‌خطرسازی در شرایط مناسبی انجام می‌شود یا خیر، موضوعی است که سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان ناظر عالی این موضوع بر اساس ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماند مکلف است به طور مستمر رأسا و یا از طریق آزمایشگاه‌های معتمد پایش و اقدام کند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر شبهاتی وجود دارد که آیا این پسماندها به درستی بی‌خطر می‌شوند یا خیر، خاطرنشان کرد: راهبری دستگاه بی‌خطرسازی نیازمند شرایط خاص است چون نیازمند کاربر متخصص بوده و برای عملکرد مناسب، لازم است که کار با آنها در دما و فشار و کالیبراسیون مناسب صورت گیرد. بنابراین وقتی درصدی از ابهام وجود دارد که ممکن است این دستگاه‌ها در برخی بیمارستان‌ها کارکرد مناسب نداشته باشند، باید سختگیرانه‌تر عمل کنیم. نکته مهم، کارکرد دستگاه بی‌خطرساز است که آیا درست انجام می‌شود یا خیر.

انصاری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۵۰ بیمارستان در تهران مجهز به دستگاه بی‌خطرسازی پسماند هستند، تصریح کرد: علاوه بر کارکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بزرگ، مشکل در بیش از ۴ هزار مرکز کلینیکی کوچک اعم از مراکز فیزیوتراپی، آزمایشگاهی، جراحی محدود و ... است که اغلب فاقد امکانات بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی هستند.

وی افزود: این بی‌خطرسازی هم عمدتا در حد ضدعفونی کردن disinfection است. یعنی پسماند کم‌خطر می‌شود، بنابراین باز هم ممکن است عامل عفونت‌زا وجود داشته باشد.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تصریح کرد: همچنین لازم است پروتکل بهداشتی برای نگهداری پسماندها در داخل بیمارستان‌ها و واحدهای درمانی داشته باشیم؛ هر چند در بیمارستان‌ها و مراکز کلینیکی که عملکرد استاندارد در این حوزه دارند، پسماندها در اتاق خنک ویژه ( اتاقک مبرد زباله) نگهداری می‌شوند.

انصاری در پایان با بیان اینکه شهرداری تهران فراتر از ماموریت و مسئولیت قانونی خود در حال خدمات‌دهی در زمینه پسماندهای بیمارستانی است، گفت: شهرداری تهران با تمهیدات ویژه از جمله ناوگانی مجزا از ناوگان حمل زباله‌های خانگی که مجهز به خودروهایی ویژه است و در ساعاتی جدا از زمان جمع‌آوری پسماندهای خانگی، نسبت به جمع‌آوری و انتقال پسماندهای بیمارستانی به سایتی جداگانه از مرکز دفن زباله‌های خانگی در آرادکوه اقدام کرده و پس از دفن، آهک‌پاشی می‌کند.

کد خبر 534438 برچسب‌ها پسماند شهرداری تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پسماند شهرداری تهران پسماندهای بیمارستانی پسماندهای عفونی بیمارستان ها شهرداری تهران مدیریت پسماند بی خطرسازی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۲۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار شهرداری منطقه چهار یزد به صاحبان منازل فرسوده

سید ابوالفضل کشفی مدیر شهرداری منطقه چهار یزد گفت: علارغم تذکرات و اخطار‌های داده شده، با هماهنگی‌های انجام شده با مقام قضایی، منزل متروکه‌ای که فرسایش یافته بود، تخریب و رفع خطر شد.   وی ضمن تشکر از صبوری اهالی این محل، از شهروندان خواست تا باتوجه به مخاطرات آب و هوایی، خانه‌های خود را رها نکنند تا جان ساکنین و اهالی محله و عابرین پیاده به خطر نیوفتد.   او افزود: در غیر اینصورت با هماهنگی دستگاه قضا، نسبت به رفع خطر واحد مسکونی اقدام می‌شود. باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
  • هشدار شهرداری منطقه چهار یزد به صاحبان منازل فرسوده
  • هشدار به پیمانکاران پسماند پایتخت درمورد بکارگیری کارگران زیر ۱۸ سال
  • انتصابات جدید در مناطق یک و چهار همچنین سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه
  • (ویدیو) وزیر کشور: طرح «نور» مورد استقبال مردم قرار گرفته؛ این طرح بر اساس تکالیف قانونی است
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد